зареждане ...
Органик Фарм ЕООД

Червен калифорнийски червей - хранене

За храна се използва всякаква гниеща органична материя: тор, слама, трева, трици, върхове, клони на дървета, паднали листа, окапали плодове, хранителни отпадъци, хартия, картон, отпадъци от клането на животни, утайки от отпадъчни води. 
 
Органичните вещества първо се подготвят за преработка: събират се на купчини, периодично се поръсват с вода, и се изчаква да започне процеса на ферментация, за да се намали температурата и съдържанието амоняк, който се отразява неблагоприятно върху жизнеспособността на червеите. 
 
Компостираните купчини се пудрят с креда и гасена вар, защото калифорнийските червеи не обичат кисела почва. Ако е прекалено влажно, в леглата се отделя метан. Леглата трябва да се аерират редовно, на всеки 40-45 дни, в противен случай червеите могат да загинат. Те имат нужда от кислород, който се набавя в процеса на аериране: извършва се чрез разравяне на горния слой тор и дренаж на долния. Разбира се, трябва да се спазват параметрите от 10 – 12 сантиметра дебелина.
 
Поливането на органичната материя се извършва 2-3 пъти седмично, в зависимост от времето и веднъж в рамките на 14-15 дни се добавя върху най-горния слой субстрат с дебелина 5-8 сантиметъра. 

Нашият екип
Пишете ни