зареждане ...
Органик Фарм ЕООД

Червеи - отглеждане

Ето няколко важни неща, които трябва да знаете, ако сте решили да отглеждате червени калифорнийски червеи. На първо място трябва да си подсигурите терен за целта, червеите могат да бъдат отглеждани както на открито, така и на закрито място. Трябва да знаете, че за едно легло са Ви необходими два квадратни метра, и също така трябва да имате необходимото пространство около него за извършване на определените манипулации. Трябва внимателно да подберете мястото за Вашата бъдеща ферма. То трябва да е максимално равно, а също така е желателно почвата да се отцежда добре, за да се избегне заблатяване на леглата. Ще Ви е нужна също така площ за съхранение на оборска тор (храната на червеите), и място за съхранение на готовия продукт биохумуса.
 
Следващата стъпка към изграждането на фермата е да си подсигурите червеи. Понеже червените калифорнийски червеи са специална селекция, ще трябва да ги закупите. Добре е да знаете, че едно легло от два квадратни метра съдържа около 100 000 броя червеи, като около 30 000 са възрастните екземпляри, а другите са малки червеи и кокони.  
 
Следващият важен момент е осигуряването на храна за червеите. ЧКЧ се хранят с всякакъв вид органични отпадъци, но за да произведете биохумус от високо качество е от огромно значение с какво ги храните. Препоръчително е червеите да бъдат хранени с оборска тор (предимно от едър рогат добитък), за да бъде произведен качествен хумус.  В зависимост от това какви ще са размерите на фермата Ви, трябва да осигурите подходящия инвентар, а ако тя се разрасне значително, ще трябва да търсите и пазар за произведения биотор, но това е в по-далечен план.

Нашият екип
Пишете ни