зареждане ...
Органик Фарм ЕООД

100% Биохумус 10л. цена 3.90лв.

Биохумусът (лумбрикомпост) е естествен тор, получен чрез преработка на органични вещества от червен калифорнийски червей (Lumbricus rubellus). Биохумусът съдържа всички елементи, необходими за храненето на растенията, както и вещества, които стимулират развитието им. Биохумусът подобрява плодородието на почвата, той включва девет химически елемента в една добре балансирана и лесно смилаема растителна форма, а и намалява киселинността на почвата. Увеличава добивите при земеделските култури и спомага за получаването на екологично чиста продукция. 

 

Начин на употреба

 

  • При отглеждане на цветя

При засаждането на цветя в саксии се използва смес от биохумус и градинска почва, в съотношение 1:2. При наличие на торф, сместа може да бъде от биохумус, почва и торф в съотношение 1:1:1.

 

  • При подхранване на саксийни растения

Отнема се част от горния слой на почвата, и се добавя биохумус 3-4 с.л. на средно голяма саксия. След това почвата се връща обратно отгоре и се полива обилно с вода. Това се повтаря на всеки 2-3 месеца.

 

  • За листно подхранване и поливане

Използва се воден разтвор от биохумус. Той се получава като 200-300 мл от биохумуса се смесват с 1 литър вода, и сместа се оставя да престои 36-48 часа. След това водата се прецежда и се използва за поливане, или за пулверизиране  листата на растенията.

 

  • При отглеждане на цветя в градина

Рано на пролет се тори с биохумус в доза 200-300 мл. на кв. м., след което се прекопава.

 

  • При засаждане на открито

В гнездото или лехата се слагат по 50-100 мл. на растение, покрива се с почва и се оросява. При нужда се подхранва допълнително с 50-100 мл. на растение.

 

  • При отглеждане на разсад

Приготвя се разтвор на биохумус с вода в съотношение 1:1 обемно. Разтворът се оставя да отлежи 48 часа, като периодично се разбърква, и след като се утаи се прецежда. Семената и луковиците за садене се накисват в извлека за 4 часа. След това се оставят да изсъхнат, и се садят след 48 часа.

 

  • При отглеждане на зеленчуци на открито се внася около растението в норма:

- За домати – 100 мл на растение

- За чушки – 50 мл на растение

- За краставици – 200 мл на растение

  • При овощни дръвчета, лозя, храсти и рози:

- 1.5-2л. биохумус на корен, а за лозова пръчка 300-400 мл. на брой.

- За подхранване на плодни дръвчет: поръсва се около стеблото от 1 до 3л. в зависимист от големината и възраста на дървото

- За храсти и рози: 0.5л до 1.5л. биохумус около стеблата, след което се прекопава.

  • При тревни площи:

- При подхранване се поръсва 100-150 мл. на кв.м. след което се полива обилно.

Нашият екип
Пишете ни